Programma 2018 – 2019

22 oktober 2018: Kaarten
Onze eerste avond van het seizoen is kaarten. U kunt zich opgeven om te kruisjassen en te jokeren. Als het mogelijk is, graag opgeven voor beide avonden.
Aanvang: 19.30 uur
Kosten: 2 euro
Opgave kan tot en met 12 oktober, graag via de website of het opgavestrookje.

12 november 2018: EHBO
Annelies Hilgenga-Beelen komt ons van alles vertellen over reanimatie. Het is de bedoeling dat ook over eerste hulp bij kinderen verteld wordt. Tenslotte: de meesten van ons hebben kinderen of kleinkinderen, die allemaal wel eens vallen of gewond raken, fijn als we dan weten hoe we moeten handelen.
Aanvang 19.30 uur
Kosten: geen
Opgeven voor 2 november

25 november 2018: Sinterklaas
Deze middag is voor alle kinderen die op de lagere school zitten. Zoals ieder jaar komt Sint met zijn Pieten op bezoek in de Herstraat. Graag tijdig opgeven zodat Sint en zijn Pieten ook tijd hebben om kadootjes voor jullie te kopen. Voor wie wil: een voordrachtje, een kleurplaat inleveren of iets anders wat je aan Sinterklaas wilt laten zien? Het mag allemaal. Het is wel fijn als je dat bij het aanmelden doorgeeft.
Kosten: geen
Aanvang 14.30 uur
Opgeven voor 13 november, graag met naam en leeftijd van de kinderen.

26 november 2018: Surprisekienen
Op deze avond hoef je maar aan te schuiven, een kienkaart te kopen en opletten dat de prijzen niet langs je neus gaan. Altijd leuk, gezellig en spannend met uiteraard leuke prijzen. Deze zijn gekocht door Patricia Kohlen. In de pauze is er een tombola. Een kienkaart kost 5 euro voor een hele avond.
Aanvang: 19.30 uur
Kosten: 5 euro per kienkaart
Opgeven: niet nodig

3 december 2018: Workshop “kerstboom” maken
Josette Cortenbach biedt een workshop kerstboom maken/versieren aan.
Locatie: Zaal Cox
Aanvang: 19.00 uur
Kosten: 15 euro
Zelf meenemen: schaartje, 2 penlite batterijen, lijmpistool (als je deze hebt)
Opgeven: voor 1 november

15 december 2018: Seniorenmiddag (voor alle 55+ leden)
Ontvangst zoals altijd met koffie/thee en iets lekkers. Er wordt weer een toneelstuk opgevoerd door het 60+ toneel. Verder is er muziek, een kerstverhaal en uiteraard tijd om gezellig bij te praten. Hebt U vervoer nodig of wilt U opgehaald worden? Laat het even weten, dan kunnen we dat regelen. U mag ook een begeleider meenemen.
Ter zijner tijd valt hiervoor een uitnodiging bij U in de brievenbus (of mailbox)
Aanvang: 14.00 uur
Kosten: consumpties voor eigen rekening
Opgeven: voor 6 december

28 december 2018: Horster Kwis
Op 1 oktober kunnen we ons aanmelden voor de Horster Kwis. Ik ga er vanuit dat dat gaat lukken. Hopelijk gaat het net zo’n mooie avond worden als vorig jaar.
Kosten: consumpties voor eigen rekening
Aanvang: 18.00 uur
Opgeven: zo snel mogelijk

5 januari 2019: Zittingsavond
Eén van de mooiste avonden van het jaar. Onze eigen zittingsavond. Het programma wordt in elkaar gezet door Patricia en Lindy. Klik hier voor het programma.
Aanvang: 20.00 uur
Kosten: vrijwillige bijdrage; als we in de pauze rondgaan met de kieps van Wiel Gerats. Van de opbrengst worden de artiesten betaald.

21 januari 2019: Kaarten
U kunt zich opgeven om te kruisjassen en te jokeren, als het mogelijk is, graag opgeven voor beide avonden.
Aanvang: 19.30 uur
Kosten: 2 euro
Opgeven voor 10 januari, of tegelijk met de 1e kaartavond.

8 februari 2019: Truujenaovend
Het jaarlijks terugkerende feest voor alle vrouwen uit de Herstraat en soms ook ver daar buiten. In ieder geval een avond waar alle Truujen lang naar uitkijken. Deze avond staat garant voor veel lol en plezier. Met een eigen truujen CD waar de leukste muziek opstaat. Ontvangst zoals altijd met koffie/thee en vlaai. Uiteraard in je truujen-outfit. En neem je beste vriendin of buurvrouw mee, hoe meer Truujen, hoe meer lol.
Aanvang 21.00 uur
Kosten: 20-25 euro voor de hele avond

18 maart 2019: Culinaire avond
Op deze avond gaan we gerechten proeven, die leden die dat willen, thuis gemaakt hebben. Dus heb je een gerecht, bijvoorbeeld een lekkere soep, een lekkere snack, een lekker toetje, een ander leuk recept met maakt niet uit wat en waarvan je vind dat een ander dat zeker geproefd moet hebben? Dan is dit je kans. Het hoeven geen grote hoeveelheden per persoon te zijn per slot zijn er
meerdere hapjes te proeven. Er wordt een hand-out gemaakt met alle recepten, zodat die thuis nog eens gemaakt kunnen worden.
Aanvang: 19.30 uur
Kosten: ongeveer 5 euro (hiervan worden de kosten betaald die de diverse koks maken).
Opgeven voor 4 maart

1 april 2019: Excursie Clevers
We krijgen een rondleiding door het bedrijf. De rondleiding begint om 19.30 in de IJsmakerij op de Hagelkruisweg 3 te Grubbenvorst. Vervolgens krijgen we een kop koffie of thee en eten we ijs in de ijssalon op de Lottumseweg 1 te Grubbenvorst. Minimaal 15 deelnemers, maximaal 25 deelnemers.
Locatie: Grubbenvorst, zie boven
Aanvang: 19.30 uur
Eigen bijdrage: 10 euro
Opgeven voor 18 maart

8 april 2019: Excursie Oud Kerkhof
We krijgen een rondleiding op “ons” oud kerkhof in de Kloosterstraat. Jan Duijf (ook uit de Kloosterstraat) gaat ons rondleiden en vertellen over alle wetenswaardigheden van het kerkhof. Na afloop gezamenlijk koffie drinken (eigen rekening) bij Henk Cox en meteen even napraten/vragen over alles wat we zagen en hoorden.
Aanvang: 19.00 uur
Kosten: geen
Opgeven voor 25 maart

14 april 2019: Familiedag
Dit jaar een heuse familiedag. Wat kunnen jullie verwachten:
We starten om 11.00 uur bij Henk Cox  met fiets, foetelfiets (met fietstoeltjes) of scootmobiel en gaan een tocht maken die voor alle leeftijden leuk is en waarbij onderweg opdrachten gemaakt moeten worden waarbij we o.a. mobiele telefoons nodig hebben. Onderweg krijgen we een lunch op de pauzeplek, waar ook weer voor vermaak voor klein en groot gezorgd wordt. Op het einde van de dag om 17.00 uur treffen we ons weer bij Henk voor de beoordeling en prijsuitreiking en daar krijgen we een frietje met een snack. Ouderen die niet kunnen deelnemen aan de tocht willen we ophalen en naar de pauzeplaats en daarna naar Henk brengen zodat ook zij deze dag kunnen  beleven.
Kosten: 12,50 euro
Aanvang: 11.00 – 19.00 uur
Opgeven: voor 1 maart

15 april 2019 Jaarvergadering en kienen
De jaarvergadering wordt voorgezeten door Francien. Uiteraard gaan we na de vergadering kienen. Kienprijzen worden verzorgd door Patricia.
Aanvang: 19.30 uur
Kosten: 5 euro per kienkaart
Opgeven: niet nodig